piątek, 26 kwietnia 2013

PULPETY Z KAPUSTĄ KISZONĄ


Klopsy, pulpety to jedno z moich ulubionych dań, można naprawdę improwizować i próbować rozmaitych połączeń. Dlatego dziś w takiej oto wersji. Przy okazji przepis dołączam do akcji na Mikserze Kulinarnym.


Składniki

-        50 dag mięsa mielonego
-        25 dag kapusty kiszonej
-        1 mała cebula
-        1 jajko
-        Natka pietruszki
-        Sol
-        Pieprz

Kapustę odcisnąć, jeśli jest zbyt kwaśna to obgotować, jęli nie ma marchewki do dodać do kapusty jedną startą marchewkę. Lekko doprawić. Po ugotowaniu dokładnie odcisnąć. Na patelni podsmażyć pokrojoną cebulkę. Cebulę, posiekana natkę, kapustę i jajko dodać do mięsa mielonego, doprawić, formować pulpety. Ugotować w ulubionym sosie (pomidorowym, pieczeniowym…)




Klopsiki i pulpety II

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz